donderdag 21 juni 2012

Aardbeientaart!

Het is er dan toch eens van gekomen! Nog eens een aardbeientaart gebakken! Voor het aardbeienseizoen gedaan :)
Niels zei: "mama, gij hé, GIJ kunt de lekkerste aardbeientaart maken die er is!"
Het was wel de allereerste keer dat hij aardbeientaart at, want hij is niet zo fruitig aangelegd, maar kom, ik vond het toch een mooi compliment :)






Ik zou nog graag mijn schoonmoeder bedanken voor het recept van het deeg: Bretoens zanddeeg:

- 200g bloem
- snuifje zout
- 120g zachte boter
- 2 eigelen
- 80g suiker
- 10g droge gist
Bereiding:
Meng in een schaal met een spatel het meel, de gist, het zout en de boter. Klop in een andere schaal het eigeel met de suiker op.

Meng het mengsel vervolgens door het deeg. Maak er een bol van en zet deze ten minste 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Haal het deeg uit de koelkast en laat het 10 minuten rusten. Rol het vervolgens uit tot een plak van 4 tot 5 mm dikte. Leg het deeg op de bodem van een beboterde vlaai-vorm en snijd het overtollige eraf.
Maak daarvan weer een bol en rol het uit tot een dikte van 4 tot 5 mm. Smeer de randen van het deeg in met boter. Maak met het deeg de randen van de taart. (Als je het deeg niet in 1 keer kan uitrollen en in vorm leggen, doe het dan in stukken en plak aan elkaar in de vorm.)

Zet de plaat 12 minuten in de oven. Haal de plaat eruit en laat deze afkoelen. Het deeg moet goudkleurig zijn geworden.
De patisserieroom :
- 0,6l melk
- 2 eieren
- 50g puddingpoeder
- 50g suiker

Breng de melk aan de kook. Klop de eieren, suiker en puddingpoeder tot een glad mengsel en voeg geleidelijk en al roerend toe aan de kokende melk. Nog even laten doorkoken en laten afkoelen.

Wanneer deeg afgekoeld is, kan je hem verzichtig uit de vorm halen. Dan de lauwe pudding erin en fruit naar keuze erop en smullen maar :)




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen