zondag 29 juli 2012

Ardennen met de Dillens

Na tien dagen in de Ardennen zonder internet en zonder tv is het tijd voor weer wat actie in blogland..
Mijn ouders hadden in Nidrum bij Bütgenbach een huis gehuurd voor 2 weken met de bedoeling dat kinderen en kleinkinderen eens langs konden komen. Gert had zo veel verlof niet, maar is een paar keer over en weer gereden.
De eerste week was het weer niet zo denderend, maar zo zijn de gezelschapspellekes allemaal wel eens gespeeld geweest, zodat we die niet voor niets meegesleurd hadden. En als het droog was, profiteerden we ervan om eens een mooie wandeling te maken. Robin en Niels konden op den duur het woord "wandeling" niet meer horen, maar eens we aan het stappen waren, vonden ze het best wel leuk.. Ze hebben wel wat kilometerkes in de benen.

Het bewijs van mijn zonet beweerde uitleg.. Met grote neef Sean.

Bezoekje aan het meer van Bütgenbach, maar toen was het nog wat frisjes om te zwemmen.. 


Met de voetjes ging al wel.


Een uitkijk toren in het bos

Mooie vergezichten bij de vleet.

We zijn ook een dagje naar Plopsa Coo geweest. Met onze Zoo abonnementen kunnen we aan halve prijs binnen in Plopsaland en hier waren we nog niet geweest. Ik vond het heel tof, veel rustiger en minder volk dan in de Panne. Maar wel eerder voor grotere kinderen. In de meeste dingen moest Robin nog met begeleiding, dus moesten we telkens eerst een keer met Robin en dan een keer met Niels, want Stijn had natuurlijk ook nog babysit nodig. Gelukkig was het nergens lang aanschuiven, dus was dat wel te doen..

Aan het huis was een gigantische tuin met ook een grote schommel erbij. Stijn heeft er zich kostelijk geamuseerd!De laatste drie dagen hadden we heerlijk zwemweer. Nostalgie zorgde ervoor dat we niet weer naar het vlakbijzijnde meer van Bütgenbach reden, maar naar het meer van Weiswampach vlak over de grens in Luxemburg. Daar heb je een heel meer voor u (bijna) alleen, niet zo'n klein plekje dat met boeien afgezet is. Kouschijter mama is er zelfs een paar keer in geweest. Heerlijk!! Geef mij maar een meer of een rivier om in te zwemmen ipv de zee of een zwembad! Robin heeft het meer wel 3 keer overgezwommen (met wat rust ertussen). Ik denk dat het zo'n 400m enkel is.


Mr Macho

En nu geniet we weer even van thuis-zijn. Tegen dat we dat weeral beu zijn, vertrekken we naar Frankrijk! We staan er nog goed op!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen